Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرهنگ جهادی نه تنها مانع از اشغال کشور توسط رژیم بعث عراق شد بلکه ظرفیتی به کشور معرفی کرد که خروجی آن تا امروز مانع از دست اندازی به تمامیت ارضی و امنیت ایران شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ انقلاب اسلامی ایران مهم ترین اتفاق سیاسی جهان در چهار دهه گذشته است که تاثیرات ماندگاری در تقسیم بندی های سیاسی جهان برجای گذاشت و با معرفی مسیری جدید و راه حلی ماندگار برای مستضعفین و ملت های توسعه نیافته، معادلات شرق و غرب را تکان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این انقلاب در طول این سال ها  دستاوردهای مختلفی داشته که در پرداخت به آن ها بیشتر به جنبه های مادی و توسعه ایران در طول این چهار دهه پرداخته شده است و به آنچه موجب این رشد و توسعه مادی شده و تفاوت توسعه ایران با دیگر کشورهای جهان بوده، پرداخته نشده است.

فرهنگ جهادی واژه ای است که شاید بتوان آن را مهم ترین دستاورد انقلاب اسلامی دانست که هر آنچه از دستاوردهای مادی و معنوی در طول این سال ها داشته ایم از طریق این فرهنگ در کشور ایجاد شده است.

توسعه علمی و دانشگاهی کشور در این سال ها مدیون جهاد علمی است که پایه های آن با پیروزی انقلاب اسلامی ریخته شد؛ توسعه زیرساخت ها و رسیدگی به مناطق محروم مدیون جهادسازندگی و فعالیت گروه های جهادی است و آنچه امروز تحت عنوان بهداشت و درمان غنی و ریشه کن شدن بیماری ها در کشور می بینیم مدیون همین فرهنگ جهادی است که در دو دهه اول برای واکسیناسیون گسترده و حضور پزشکان متخصص در مناطق دورافتاده صورت گرفته است.

اما آن چه به عنوان نقطه طلایی این فرهنگ در این سال ها دیده ایم و الگوی سایر بخش ها بوده است، هشت سال دفاع مقدس است؛ جنگ تحمیلی رژیم بعث علیه ایران و انقلاب اسلامی در حالی در سال 1359 آغاز شد که انقلاب اسلامی با مشکلات متعدد مواجه بود؛ حجم عظیمی از امرای ارتش از کشور گریخته بودند و یا به دلیل حجم گسترده جنایات خود در رژیم شاهنشاهی به چنگال عدالت سپرده شده بودند و بدنه ارتش از انسجام خارج شده بود؛ تجهیزاتی هم که پیش از آن رژیم شاهنشاهی آن را ویترین ارتش خود می دانست با خروج مستشاران آمریکایی عملا از دسترس خارج شده بود و یا با اولین عملیات نیاز به تعمیرات اساسی پیدا می کرد.

اما تدبیری پیش از آغاز جنگ و اقدامی از سوی امام خمینی(ره) تحت عنوان بسیجی مستضعفین و البته ایجاد سپاه پاسداران زمینه ای را فراهم کرد تا حماسه ماندگار مردم ایران در دفاع مقدس و کارایی فرهنگ جهادی را برای جهانیان اثبات کرد.

فرهنگ جهادی نه تنها مانع از اشغال کشور توسط رژیم بعث عراق شد بلکه ظرفیتی به کشور معرفی کرد که خروجی آن تا امروز مانع از دست اندازی به تمامیت ارضی و امنیت ایران شده است.

افرادی که تا دیروز در مشاغل غیرتخصصی مشغول به فعالیت بودند، با شروع دفاع مقدس عازم جبهه های جنگ شدند و حماسه هایی ایجاد کردند که تا امروز در دانشکده های نظامی دنیا تدریس می شود.

این فرصت، ظرفیتی ایجاد کرد تا فرماندهانی به عرصه دفاعی معرفی شوند که تاثیر آن ها همچنان در کشور قابل لمس است و در پایان به حد اعلای منش خود، فرهنگ جهادی که همان شهادت است رسیدند و در این بین استان اصفهان سرآمد در شهدا و فرماندهان شهید دفاع مقدس است.

سردار شهید حاج ابراهیم همت

محمد ابراهیم همت از شهدای شاخص و فرماندهان ارشد دوران دفاع مقدس بود که سال 1334 در شهرضا به دنیا آمد. او  تحصیلات خود را در شهرضا به پایان رساند و در سال ۱۳۵۲ دیپلم گرفت و وارد دانشسرای تربیت معلم اصفهان شد و در سال ۱۳۵۴ مدرک فوق دیپلم خود را اخذ کرد. وی پس از سربازی به شهر خود بازگشت و مدتی در مدارس راهنمایی شهرضا و روستاهای اطراف به تدریس تاریخ پرداخت.

حاج ابراهیم که از بدو تولد با عنایت سیدالشهدا به دنیا آمد، همواره در خانواده خود ایثار  و از خودگذشتگی را تمرین کرد، اما پیروزی انقلاب بود که این ظرفیت را به منصه ظهور رساند و همت را سردار خیبر کرد.

وی پس از انقلاب و در سال ۱۳۶۱ مدت کوتاهی را در جبهه جنگ لبنان و اسرائیل گذراند، سپس به ایران بازگشت و در جبهه‌های جنگ ایران و عراق در عملیات‌هایی چون فتح‌المبین، بیت‌المقدس، رمضان و خیبر مسئولیت‌هایی را عهده‌دار بود تا نهایت در اسفند ۱۳۶۲ در جریان عملیات خیبر به محبوب خود پیوست.

سردار شهید حاج حسین خرازی

حسین خرازی  در سال ۱۳۳۶ در کوی کلم، در اصفهان زاده شد. مذهبی بودن والدین از کودکی تأثیر زیادی بر وی به جا نهاد ئ همین موجب پرورش روحیه جهادی در وی شد.

این فرهنگ جهادی موجب شد تا در زمانی که به اجبار وی را به همراه عده‌ای دیگر به عملیات ظفار در کشور عمان فرستادند، وی این سفر را معصیت بداند و در سال ۱۳۵۷ به دنبال صدور فرمان امام خمینی(ره) مبنی بر فرار سربازان از پادگان‌ها و سربازخانه‌ها، به همراه برادرش از خدمت سربازی فرار کرد.

حسین خرازی با وقوع انقلاب ۱۳۵۷، درگیر فعالیت در کمیته انقلاب اسلامی و مبارزه با مخالفان شکل‌گیری جمهوری اسلامی در داخل کشور بود. وی به خاطر روحیه نظامی و استعدادش در این زمینه، مسؤولیت‌هایی را نیز در اصفهان پذیرفت و با شروع فعالیت مخالفان نظام جمهوری اسلامی در گنبد، مأموریتی به آنجا داشت.

خرازی در شروع جنگ ایران و عراق در کردستان حضور داشت و پس از یک سال فعالیت در کردستان، راهی منطقه جنگی جنوب شد و به سمت فرمانده اولین خط دفاعی که مقابل عراقی‌ها در جاده آبادان به اهواز، در منطقه دارخوین تشکیل شده بود، منصوب شد.

این خط به مدت ۹ ماه در برابر هجوم ارتش عراق مقاومت کرد، در حالی که نیروهای آن از نظر تجهیزات جنگی و امکانات تدارکاتی نیز در مضیقه بودند.

در عملیات شکست حصر آبادان، حاج حسین خرازی فرماندهی جبهه دارخوین را برعهده داشت و نیروهای تحت امر وی، پل‌های حفار و مارد را که نیروهای عراقی با نصب آنها، بر روی رودخانه کارون، از عرض رودخانه عبور کرده بودند و اقدام به محاصره کردن شهر آبادان کرده بودند را، به تصرف خود درآوردند.

حاج حسین خرازی اگرچه پیش از انقلاب آموزش آکادمیک ندیده بود، اما در جایگاه فرماندهی، در این برهه با نبوغ و تفکر جهادی خود نیاز تیپ امام حسین به یگان دریایی را مطرح کرد و محمدحسین صادق‌زاده را به عنوان اولین مسئول یگان دریایی منصوب نمود. سپس صادق‌زاده با آموزش شماری غواص و تأمین چند قایق، اولین یگان دریایی سپاه پاسداران را در لشکر امام حسین تشکیل داد.

لشکر امام‌حسین به فرماندهی خرازی در حین اجرای عملیات فتح‌المبین، نیروهای عراقی را در جاده عین‌خوش، مسافتی در حدود ۱۵ کیلومتر، دور زد و با اجرای این طرح ارتش عراق را غافلگیرکرد و بار دیگر تفکر جهادی را اثبات کرد.

خرازی پس از آن در عملیات‌های مختلفی همچون رمضان، والفجر مقدماتی، والفجر ۴ و خیبر، در سمت فرماندهی لشکر امام‌حسین شرکت داشت و بارها با وجود کم بودن امکانات غلبه نیروی ایمان را به اثبات رساند و سرانجام در عملیات کربلای ۵ به شهادت رسید.

سردار شهید حاج احمد کاظمی

احمد کاظمی در ۲ مرداد ۱۳۳۸ در نجف آباد، استان اصفهان زاده شد. کاظمی در سال ۱۳۵۶ زمانی که مشغول پخش اعلامیه بر علیه نظام شاهنشاهی بود، توسط ساواک دستگیر شد و مدتی را در زندان سپری کرد.

در پی آغاز جنگ ایران و عراق، با همراهی گروهی ۵۰ نفره در جبهه‌های آبادان حضور یافت .در پایان جنگ، این گروه به لشکر ارتقاء پیدا کرده بود و فرماندهی لشکر ۸ نجف را احمد کاظمی برعهده داشت

این شهید در جریان عملیات بیت‌المقدس، در حالی که فرماندهی تیپ نجف اشرف را برعهده داشت، با عبور از رودخانه کارون، در نیمه‌های شب و با نفوذ به عمق ۲۰ کیلومتری از خط مقدم نیروهای عراقی، نیروهای خود را به جاده اهواز-خرمشهر رساند و با استقرار لشکر تحت امرش در کنار جاده، نبردی تن به تن و خونین میان نیروهای ایرانی و ارتش عراق رخ داد، که در نهایت با تثبیت تیپ نجف در کنار جاده اهواز-خرمشهر، حملات بعدی خود را به سمت خرمشهر آغاز کرد.

گرچه خاطرات زیادی از رشادت ها و فداکاری های این شهید بزرگوار در ذهن های مردم باقی مانده است، اما نسل امروز او را با مدیریت جهادی اش در زمان زلزله بم به خاطر می آورد.

خبر حادثه دلخراش زلزله بم را که شنید، اندوه همه وجودش را فرا گرفت؛ آن قدر که پیش از همه به نجات زلزله زده‌ها شتافت. باند فرودگاه را در اختیار خودش گرفته بود و کنترل و هدایت هواپیماها و بالگردهای حامل مجروحین را بر عهده داشت، با تدبیر او هر 12 دقیقه، یک فروند هواپیما یا بالگرد دو ملخه حامل آسیب دیدگان، از فرودگاه پرواز می‌کرد و به سرعت، 30 هزار مجروح از بم انتقال داده شد؛ حاج احمد به گفته اطرافیان خود از جمله محسن رضایی که روز دوم خود را به بم رسانده بود، بیش از 100 ساعت خواب به چشمان خود راه نداد و فضای انتقال مجروحان را مدیریت کرد تا الگوی ماندگار برای مدیریت جهادی شود.

روحیه ایثار و شهادت و فرهنگ جهادی بود که در طول هشت سال نه تنها مانع از دست رفتن خاک و تعرض به تمامیت ارضی کشور شد بلکه در طول 8 سال فرماندهانی تحویل کشور داد که برکت حضور آن ها در همچنان در عرصه دفاع و امنیت قابل لمس است و نسل های بعدی نیروهای مسلح از طریق همین فرهنگ جهادی، ایران را به جزیره امن خاورمیانه تبدیل کرده اند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: انقلاب اسلامی فرهنگ جهادی تمامیت ارضی حسین خرازی سال ها امام حسین دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۱۱۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ جهادی و تفکر بسیجی راهکار تحقق «ما می توانیم»

به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا الله بداشتی پیش از ظهر چهارشنبه در بازدید از یک کارخانه تولید فولاد و آلومینیوم در شهرک صنعتی اشتهارد ضمن تبریک روز کارگر گفت: اگر فرهنگ جهادی و تفکر بسیجی داشته باشیم و فعل ما می‌توانیم را به درستی صرف کنیم، می‌توانیم بر همه مشکلات کشور فائق بیاییم؛ اصل بر آن است که این تفکر در جامعه حاکم شود.

رئیس سازمان بسیج کارگران و کارخانجات کشور مطرح کرد: کارگرانی که در این واحد تولیدی بر همه مشکلات فائق آمده‌اند، به این جهت بوده که توکل به خدا، توسل به شهدا، آرمان خواهی و تلاش مضاعف در قسمت‌های تصمیم گیرنده و عمل کننده به وضوح قابل مشاهده است، یعنی آنچه تفکر است و آنچه اقدام می‌شود.

وی امیدآفرینی را مأموریت ذاتی و رسالت این سازمان دانست و بیان کرد: امروز فرزندان شما در سازمان بسیج کارگران و کارخانجات کشور، به عنوان گروه‌های جهادی تحولی هوشمند با بهره گیری از ظرفیت‌های درون سازی، بومی سازی و الگوسازی و بکارگیری متخصصان، محققان، اندیشمندان و جوانان ایران توانسته‌اند تحریم‌ها را بی اثر کنند.

الله بداشتی با اشاره به اینکه تلاش مجاهدانه موجب کسب موفقیت می‌شود و با بیان اینکه امروز تفکر است که می‌تواند تشکل را هدایت کند و این تفکر امروز کارساز است، عنوان کرد: همه در کنار یکدیگر باید راهبرد شعار سال را عملیاتی کنیم. رهبر معظم انقلاب در دیدار با جمعی از کارگران تکلیف را بر مدیران کشور تمام کردند و امنیت شغلی فصل الخطاب فرمایشات ایشان بود.

رئیس سازمان بسیج کارگران و کارخانجات کشور با اشاره به اینکه کارگران ستون فقرات تولید کشور را شکل می‌دهند، مطرح کرد: عایدی سفره‌های کارگران باید با بهره مندی از حوزه تولید رنگین شود. اگر حال کارگران خوب شود حال کشور خوب می‌شود، بنابراین باید اهتمام لازم نسبت به شرایط و وضعیت آنها صورت گیرد تا بتوانند مجاهدانه فعالیت کنند.

وی بیان کرد: امروز دست بر زانوان خود گذاشته و ایستاده‌ایم و فریاد می زنیم که ما می‌توانیم. اگر در صنعت موشکی و بازدارنده دفاعی به موفقیت دست یافته‌ایم، چون شهدایی مانند طهرانی مقدم و حاج قاسم‌ها را تقدیم کرده‌ایم، خون داده و امنیت آفریده‌ایم. اگر در صنعت نیز این اتفاق رقم بخورد، بالنده ترین صنعت، صنعت جمهوری اسلامی خواهد بود.

الله بداشتی اظهار کرد: با تلاش کارگران، محققان و پژوهشگران جوان و درون سازی و داخلی سازی و استفاده از ظرفیت‌های افراد متخصص، متعهد و پای کار می‌توانیم نگاه خود را از عایدی هایی که دشمن قرار است به ما بدهد، برداریم زیرا کسانی که به دشمن پناه می‌برند، زیان دیدگان هستند. سپاه و بسیج همواره در همه شرایط در کنار مردم هستند و مشکلات آنها را رفع می‌کنند.

رئیس سازمان بسیج کارگران و کارخانجات کشور گفت: امروز این سازمان به عنوان یک قشر تخصصی در کنار صنعت، تولید و کارگران مطالبه گرانه مباحث آنها را دنبال می‌کند تا راهبرد سال تحقق یابد. جهش تولید زمانی تحقق می‌یابد که تنگناها و مشکلات تولید حل شود و بتوانیم موانع پیش روی عرصه تولید و کارگری را رفع کنیم.

کد خبر 6094282

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ارمنستان چه می‌کند؟
  • انتخاب دو روستای اردبیل به عنوان روستای «دوستدار کتاب» در کشور
  • وقتی «فرهنگ» در میدان «دیپلماسی» قد عَلَم می‌کند
  • به هرگونه تجاوز علیه حاکمیت و تمامیت ارضی خود پاسخ می‌دهیم
  • فرهنگ جهادی و تفکر بسیجی راهکار تحقق «ما می توانیم»
  • تقسیم عجیب بودجه‌های فرهنگی؟ / وقتی میراث فرهنگی کمبود بودجه دارد اما بعضی نهادها پول‌های کلان می‌گیرند (فیلم)
  • مجمع جهانی گفتگوی فرهنگ‌ها فرصتی برای انتقال مواضع فرهنگی ایران
  • مجمع جهانی گفتگوی فرهنگ‌ها فرصتی برای انتقال مواضع فرهنگی ایران به نخبگان
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است / موازی‌کاری فرهنگی داریم!