Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-02@05:12:27 GMT

نشان فردوسی به افشین علا و محمدکاظم کاظمی اعطا شد

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۰۳۷۵۳

نشان فردوسی به افشین علا و محمدکاظم کاظمی اعطا شد

نشان فردوسی با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در چهار بخش حماسه‌سرایی، حماسه‌سازی، فردوسی‌پژوهی و ترویج زبان فارسی در عرصه بین‌المللی به پنج نفر اعطا شد.

به گزارش قدس آنلاین، در آئین بزرگداشت ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی که با حضور محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، یعقوبعلی نظری، استاندار خراسان رضوی، محمد حسین‌زاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از اساتید و دانشجویان در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد مقدس برگزار شد، از پنج نفر از کسانی که طی یک‌ سال اخیر در حوزه حماسه‌سرایی، حماسه‌سازی، فردوسی‌پژوهی و ترویج زبان فارسی در عرصه بین‌المللی فعالیت‌های موثری داشتند، تجلیل به عمل آمد و نشان عالی فردوسی به آن‌ها اعطا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نشان‌های فردوسی به حسن ذوالفقاری بابت فردوسی‌پژوهی، افشین علا بابت حماسه‌سرایی، رضا عالی‌زاده، مشاور فرمانده قرارگاه پایگاه عملیاتی مبارزه با کرونا و اصغر عبدلی، فناور و سازنده واکسن کووایران برکت، بابت حماسه‌سازی و همچنین محمدکاظم کاظمی، شاعر مطرح افغانستان، بابت ترویج زبان فارسی در حوزه بین‌المللی اعطا شد.

محمد حسین زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی در این مراسم اظهارداشت: فردوسی راه و رسم بندگی را در میدان رزم برای نسل‌های بعد خود مشق کرد و مقاومت را به نظم درآورد و عزت را سرود. فردوسی رستم را حماسه کرد تا حماسه رییسعلی دلواری مقابل استعمار انگلیس آغاز شود فردوسی سهراب را حماسه کرد تا نوجوان بسیجی فکه و شلمچه برای ما ستاره شود؛ همچنین فردوسی کاوه را حماسه کرد تا محمود کاوه برای ما در کردستان معنا شود.

دبیر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان خراسان رضوی با بیان اینکه فردوسی در قله شعر و حماسه و افتخار ایرانیان است و هرچه برای فردوسی مرزبان زبان شیرین فارسی کار کنیم کم است زیرا کار او معجزه است، گفت: فردوسی رستم، سهراب، سیاوش، کاوه و فریدون را به ایرانیان هدیه داد تا راه و رسم عزت را به ما هدیه کند.

وی افزود: هنوز جا دارد که دکتری سیاست خارجی، نظامی و روابط بین المللی خود را بر اساس مرام شاهنامه احصا کنیم و واحد درسی شود و در دروس علوم سیاسی تدریس شود.

حسین‌زاده تصریح کرد: در راستای فرمایشات نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی که گفتند فردوسی مظلوم بوده و همچنان مظلوم است بروید برای فردوسی کار کنید و نیز سخن علامه جوادی آملی در این رابطه حماسه زیاد داریم ولی فردوسی و حماسه سرا کم داریم، امسال در بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی طی ۱۰ روز آینده برنامه های فرهنگی و هنری گوناگونی در سطح شهر خصوصا با محوریت آرامگاه حکیم توس از فردا شروع خواهد شد و با اهدای جوایز و نشان فرهنگی و هنری فردوسی به بزرگانی که در این حوزه قدم برداشته و حماسه آفریدند، برنامه ها ادامه پیدا می کنند و فردا نیز ویژه برنامه مفصلی در محل آرامگاه برگزار می شود.

حسین زاده ادامه داد: پس از آن طی فاصله حماسه فردوسی تا شب سوم خرداد همزمان با حماسه فتح خرمشهر، هرشب در محل آرامگاه فردوسی نمایش های متناسب با فردوسی، نقالی، شاهنامه خوانی، تئاتر موضوعی با یکی از قصه هایی که در شاهنامه نقل شده است برای مردم عزیز اجرا می‌شود.

منبع: تسنیم

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بزرگداشت فردوسی روز فردوسی خراسان رضوی زبان فارسی بین المللی حسین زاده اعطا شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۳۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را گزارش بدهند


 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی حمایت عموم مردم استان در اجرای قانون منع استفاده از عناوین بیگانه و ناملموس بر سر در اماکن تجاری و عمومی را با ارسال گزارش مکتوب و مصور، خواستار شد و گفت: بستر دریافت گزارش مردمی تخلف از قوانین مربوط به صیانت از زبان پارسی فراهم شده و لازم است مردم تخلفات در این زمینه را گزارش دهند.

محمد حسین زاده افزود: در کنار جغرافیای سرزمین کهن ایران به عنوان مؤلفه میراث ملموس کشور و دین مبین اسلام در حیطه میراث معنوی، زبان و ادب پارسی به عنوان مهمترین دارایی به جا مانده از پیشینیان و یگانه رشته پیوند دهنده اقوام ایرانی مطرح است.

وی با اشاره به اهمیت راهبردی زبان وحدت بخش پارسی و لزوم پاسداشت آن در برابر هجوم رقبا و اقتضائات دنیای مدرن امروز ادامه داد: بحران هویت ملی و زبان پارسی را می توان به سادگی در ادبیات نسل جدید مشاهده و عمق آسیب به این مؤلفه هویتی - فرهنگی را درک کرد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی گفت: در روند دهشتناکی که در تغییرات نامحسوس دستوری آرام آرام پیش می رود، بیم آن است که در آینده ای نزدیک، نسل های جدید در فهم و خوانش متون زیبای فارسی و اشعار بلند شاعران وزین ایرانی مشکل مفاهمه پیدا کنند.

حسین زاده افزود: استفاده بی رویه از واژه های غیر فارسی، به گسست فرهنگی میان ما و فرهنگ غنی ایرانی اسلامی به ویژه در حوزه ادبیات منجر می شود لذا با توجه به همه این تفاسیر و بنا بر وظایف ذاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در مسیر پاسداشت از حریم زبان و ادبیات پارسی از عموم هم استانی های گرانقدر دعوت می کنم تا برای حفظ شأن این سرمایه ملی و میراث گرانبها و وجوب رعایت قوانین مربوط به صیانت از زبان پارسی در صورت مشاهده اسامی و یا خط بیگانه بر سر در محل کسب اصناف و مجتمع های تجاری و یا واحدهای مسکونی با ارسال تصویر و گزارش ما را در پاسداشت زبان و خط فارسی یاری دهند.

وی گفت: راه های ارتباطی از بسترهای مختلف برای دریافت گزارشهای مردمی شامل شناسه در پیام رسان ایتا: @pasdasht_zaban_farsiُ سامانه پیامکی: ۵۰۰۰۲۳۸۵۹۴۰۰۱ پست الکترونیکی khrz@farhangmail.ir لینک سایت https://khrz.farhang.gov.ir/fa/zabaneparsi می شود.

دیگر خبرها

  • گفت‌وگوی بی‌بی‌سی فارسی با یکی از نویسنده‌های گزارش درباره قتل نیکاشاکرمی و تجاوز به او | بخش فارسی BBC آمد ابرو را درست کند، چشمش را هم کور کرد...
  • گزارش BBC در باره نیکا شاه کرمی تناقض های متعدد دارد
  • سرگذشت فارسی‌زبانان آسیای میانه /نگاهی به کتاب «تاریخ تاجیکان ورارود»
  • مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را گزارش بدهند
  • دستاوردسازی خیالی اسرائیل و رسانه‌هایش درباره رامین یکتاپرست
  • توانایی زبان فارسی در گرو این است كه زبان علم باقی بماند
  • مرکز رصد فرهنگی کشور: ۶۵ درصد از مردم در خانه دیوان حافظ دارند
  • تجارت خاموش گلرنگ با «افعی تهران» در شبکه‌های فارسی زبان خارج از کشور +عکس
  • یک درگذشت، خبرهایی از حج و پخش ۳ سریال جدید از تلویزیون
  • رونمایی از آهنگ خلیج‌فارس به ۲ زبان فارسی و عربی در اراک